ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ

2022-11-26

ΥΛΙΚΑ:
• 1,5κ. γίδα κομμένη σε μερίδες 
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μεσαία κομμάτια 
• 5 καρότα κομμένα σε ροδέλες 
• 1 σελινόριζα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη 
• σέλινο
• 3 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
• αλάτι
• πιπέρι
• ελαιόλαδο
• χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:    

1) Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθεί η γίδα.
2) Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα. 
3) Έπειτα δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, την σελινόριζα, τα καρότα και τις πατάτες.
4) Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
5)  Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 


Η Γίδα μας είναι έτοιμη!
Σερβίρετε την ζέστη και καλή απόλαυση... 

*θα χαρούμε πολύ να μας πείτε τις εντυπώσεις σας για τις συνταγές μας αφού τις δοκιμάσετε στα social media -- instagram: @stou_sfakia -- facebook: Στου Σφακιά 
 **
ανεβάστε μια φωτογραφία στα social media με την συνταγή που δοκιμάσατε και κάντε μας mention



 ...στου Σφακιά