ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
∙1κ. αλεύρι γ.ο.χ.
∙1 πρέζα αλάτι
∙3κ.σ. ελαιόλαδο
∙1κ.γ. ξύδι
∙νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μία λεκάνη και δημιουργούμε μία λακκούβα στο κέντρο .
2) Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε καλά βάζοντας κυκλικά το αλεύρι μέσα στα υγρά.
3) Όταν το μείγμα αρχίσει και ομογενοποιείται ζυμώνουμε δυνατά με τα χέρια.
4) Κόβουμε την ζύμη σε 9 μικρά κομμάτια (ή σε όσα θέλει ο καθένας ανάλογα με τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσει).
5) Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
6) Καθαρίζουμε καλά την επιφάνεια πάνω στην οποία θα ανοίξουμε το φύλλο και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
7) Με λεπτό πλάστη ανοίγουμε κάθε φύλλο αλευρώνοντας ταυτόχρονα όπου το θεωρούμε απαραίτητο.
Το παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο μας είναι έτοιμο...
*θα χαρούμε πολύ να μας πείτε τις εντυπώσεις σας για τις συνταγές μας αφού τις δοκιμάσετε στα social media -- instagram: @stou_sfakia -- facebook: Στου Σφακιά